Släpper GRATIS singel!

För en tid sedan nämnde vi att NUTMEG's nya singel Space släpps på Spotify och iTunes den 6/4 men redan nu finns den att tanka hem gratis! Vilket vi starkt rekommenderar att ni gör för den ÄR grymt bra!

Finns att hämta på: http://music.nutmegmusic.net

Ni bör heller inte missa deras spelning den 6/4 som hålls på Lilla Hotellbaren (Scandic Malmen) då även bandet Hong Faux spelar.

Ikväll blir det därimot Michael Monroe för hela slanten, på Debaser Slussen!

Vi syns där!

 

 

 


Tips inför helgen

Vi till tipsa om några av veckans samt helgens spelningar som vi tycker kan vara värda att fundera över;


Onsdag 30/3

Dynazty+ Spartanza, Debaser Medis INSTÄLLD

 

Bibleblack, Harry B James

 

Torsdag 31/3

Michael Monroe, Debaser Slussen

 

Backdraft (releasefest!), Marie Laveau

 

Diesel Down+ Saturday Night’s Strike, Pub Anchor

 

Fredag 1/4

Luis And The Wildfires (US)+ The Domestic Bumblebees+ The Barbwires, Debaser Medis

 

Lördag 2/4

 

Thieves Like Us (MX)+ Mighty Clouds (US), Hornstull Strand

 

Hoppas att det är något som faller i smaken.. Och som i vanlig ordning så får ni en grym playlist på fredag!

 

 


ATLAS

Igår mötte jag upp två vänner och gick till Lilla Hotellbaren där ATLAS spelade. Vi stannade dock inte mer än två låtar då vi hade lite att ta igen och ville då hellre sätta oss på ett lite mer lugnare ställe så vi kunde snacka.
Men de två låtar vi hann höra var helt ok och de hade bra energi på scenen. Hade gärna stannat längre för att se och höra lite mer.
Men det kommer fler chanser!

Fr.om denna vecka (v13) kommer deras singel E.T att börja spelas på P3's spellista så håll öronen öppna och lyssna efter den! Ni hittar den även på Spotify...

 

/T


Söndagstipset

Denna veckas Söndagstips blir väldigt enkelt. Efter en hektisk vecka med spelningar, besök och intervjuer så känner jag att söndagen får vara den vilodag som den faktiskt är.

Att laga till lite god mat och krypa ihop i soffan framför en bra film är precis vad jag ska göra. En påse godis kommer att inhandlas också..
Så det egentliga tipset är att ta de lugnt! Använd dagen till att varva ned för imorgon börjar en ny fullspäckad vecka!

Men jag vill ändå tipsa om ett ställe idag. Grannens Pizzeria i Farsta, inte så jätte bra pizzor men de är helt enorma! Jag och D köpte varsin i fredags och den har räckt till fem hela måltider. Haha helt sjukt stora... Så är du i Farsta och är sugen på pizza så vet du vart du ska gå!

Vill också passa på att påminna om torsdagen spelning på Debaser Slussen, Michael Monroe! Alltid missat honom tidigare så det kan bli intressant att gå och se han nu.






Man är inte 20 längre

Det blev en relativt tidig kväll igår. Jobb 17-21:30 sedan ner mot söder för att möta upp min vän D som är på besök och sedan hans vän. Vi tre gick och tog två öl för att sedan gå vidare ut men jag kände mig helt död efter dels jobb och de tidigare kvällarna och beslöt mig därför för att åka hem och släppa in Ziggy som varit ute hela dagen och för att vila upp mig inför idag.

Vaknade utvilad idag och ångrar mig inte en sekund att jag inte följde med de andra ut igår. Har idag gått runt lite på söder och fyndat, det är ju som att pengarna brinner i plånboken och måste spenderas. Dumt.
Ikväll blir det middag på favorithaket Peppar.

Ni glömmer väl inte att ni även kan följa oss på Twitter!? @loveitloudsthlm

/T



Kägelbanan

Vilken dag det var igår.
Upp kl 05:30 för att göra sig i ordning för jobbet. Småbakis efter AW:n dagen innan och skulle dessutom hålla en introduktion för en nyanställd men det gick bra och dagen gick relatvt snabbt. Efter arbetspasset var det bara att skynda sig hem för en dusch och lite käk innan det var dags igen att åka in mot stan och för att tillbringa kvällen på Kägelbanan där Hong Faux och Graveyard spelade.

Mitt ex som jag skulle gå med hade redan hunnit hämta ut sin biljett då jag mötte upp honom på söder så vi passade på att gå och ta en öl innan vi begav oss upp mot Mosebacke.
Då vi kom dit så visade det sig att alla med biljett fick ett ex av Graveyard nysläppta album Hisingen Blues samt ett tygmärke. Tydligen så gällde inte detta för dem som stod på gästlistan... Men jag gjorde en fuling och lyckades även jag få en skiva!

Hong Faux
Innan spelningen hade jag bara lyssnat på deras EP som innehåller tre låtar men efter att ha sett deras framträdande igår så kan jag knappt vänta till att få höra deras kommande fullängdsdebut.
De är otroligt bra live och med ett rejält drag i låtarna.




Graveyard
Enligt min åsikt, ett av Sveriges absolut bästa liveband.
Nysignade hos Universal och med det nyligen släppta albumet Hisingen Blues kickade dom igång en så sjukt bra spelning. Med både nya låtar och några gamla godingar. Eftersom jag var bosatt i Göteborg under ett par år så har jag hunnit med att se dem ett antal gånger tidigare och trots att de kör samma "utflippade" solon varje gång så tröttnar man liksom inte på dem..
Bästa låt: Buying Truth (Tack & Förlåt)



Kvällen bjöd på grymt bra musik och trevligt umgänge och för er som missade förbandet så får ni en ny chans att se dem den 6 april då de ihop med Nutmeg spelar på Lilla hotellbaren.

Och i och med att det är fredag idag så kommer självklart veckans Playlist här!

Dårarnas tid


/T





Shara Creations

För en tid sedan skrev vi ett inlägg om makeupartisten Shara (Shara Creations).

Hon gör ju så otroligt många och bra jobb men vi nämnde då i det inlägget att hon tagit sina första steg som filmare då hon gett sig an att filmatisera Leo Flavums nya låt Rummage från den kommande skivan The Persistence Of Vision. Och nu är den klar!

Och för att vara "rookie" så är det en otroligt fin och välgjord video! Vi gillade den jätte mycket och de har lyckats få till en riktigt bra ljussättning igenom hela videon. Detta hoppas vi på att hon väljer att fortsätta arbeta med, vid sidan av alla andra projekt hon är i full gång med.
Värt att säga om videon är att det är Shara som stått för all makeup, bygge av masker samt att hon även är med och sjunger på denna låt. Och självklart ansvarig över projektet.

Ta en titt på videon!




Vill ni ladda ned singeln, besök då www.sharacreations.com





Umeå




I helgen kommer jag befinna mig hos min kära familj i Umeå. Grymt skönt med lite norrländska skogar!
Under helgen kommer även Umeås årliga inomhusfestival, Umeå Open att hållas. Större delen av musiken drar åt det mera poppiga hållet men det finns några gobitar för oss rock älskare också så har ni vägarna förbi tycker jag ni ska skynda och köpa biljett för stämningen brukar ofta vara på topp när det väl händer någonting i stan!





Tyvär så har det inte lagts ner så mycket energi på årets affisch som ni ser...

/S





Do You Wanna Touch Me


Efter att ha haft ett tidigt förmiddagsmöte så är väl energin inte riktigt på topp nu såhär efter lunch men ska ändå ge mig på ett träningspass. Egentligen skulle jag bara vilja lägga mig och sova.. Känns ju betydligt mer lockande.





Perfekt peppvideo! Och grym låt!

/T



Söndagstipset

 

Veckans söndagstips landar på SNAPS uteservering på medborgarplatsen som äntligen öppnat!

 

Ett säkert tecken på att våren och sommaren nalkas är då alla uteserveringarna slås upp! Och vad kan vara härligare än att sätta sig och bara njuta av den värmande solen och den blå himlen, en dag som denna?

En kopp varmchoklad blev det för min del idag.


SNAPS uteservering hör väl egentligen inte till mina personliga favoriter men det är absolut inget fel på den mer än att det kan vara svårt att få ett bord. Men det finns ju betydligt mysigare ställen... Varför valet hamnade på just den idag beror mycket på att det är den första jag faktiskt sett som har öppnat för i år.

Nu hoppas vi på att det inte dröjer länge innan resten av stans alla mysiga uteserveringar öppnar!

 

/T


Flogging Molly på grönan!




 

Det Irländska/Amerikanska punk bandet startade sin resa i Los Angeles 1997 med den Irländska sångaren Dave King, som tidigare sjungit i bandet Fastway där även Eddie Clarke från Motörhead var medlem, i spetsen. De tog namnet Flogging Molly från baren Molly Malone's där många av deras tidigare spelningar hölls och enligt bandet själv har deras sound aldrig varit självklart utan det har vuxit fram med influenser både från Kings barndomshem och från vuxna åldern i Los Angeles rockstad.

Med instrument som Violin, Mandolin, Dragspel och Banjo har de lyckats tillföra den klassiska punken ett sound som i alla fall får mig att drömma mig bort till en liten bar i Dublin sittandes och sipprandes på en Guinness!

 

Flogging Molly är kända för sina fartfyllda framträdanden och är man ute efter riktigt underhållning så ska man definitivt söka sig till Gröna Lund den 21/6 då de spelar på den stora scenen!

 

 

 

 


Filmkväll?





Ja nu är det ju sista helgen innan löning och så är man fortfarande sjuk så för min del kommer det nog bli filmkväll dagarna framöver. Tänkte kanske köra ett litet Robert Rodruigez/Tarantino tema med Death Proof Planet Terror och Machete och From dask to dawn. Grymma filmer med riktigt bra soundtrack!

Dagens spotifylista är tillägnad er som antingen är sängliggande eller helt enkelt inte har några slantar kvar i lilla plånboken. Hoppas ni får några nya filmideer så ni har något att se fram emot även denna helg!

so long!






Born to hand jive






Tips inför helgen

Den här veckan kommer tipsen lite sent. Ursäkt; sista veckan innan löning. Plånboken svälter och man försöker undvika att kolla upp vad som händer... Vilket inte alltid går så bra. Trots det så slutar det oftast men att man redan ligger lite minus den 25e då de efterlängtade slantarna ramlar in på kontot.

Men lite ska vi väl kunna hitta på till helgen iaf!

Ikväll, torsdag spelar min gamla Göteborgskompis Kristian Anttila på Kafé 44. Han släppte sitt fjärde soloalbum i september 2010 och enligt min åsikt det bästa hittils. Tycker man om svensk pop med lite vemodiga texter så tycker jag ett besök på 44:an kan vara det perfekta torsdagsnöjet.

Imorgon, fredag:

The Sewergrooves har releasefest på Harry B James. Det är lite lustigt, jag gick bara för några dagar sedan och funderade på vad som hänt med det bandet. Jag upptäckte dem för några år sedan då de släppte sitt album "Constant Reminder" som blev till en favorit så självklart kommer jag att infinna mig på plats imorgon.


På KGB hålls det punk rock spelning med Ordogs.

Glamrockspelning på Snövit med Sexxy Lipz, kör mycket covers från bl.a WASP och Mötley Crüe. Olle Montanus spelar även på Snövit ikväll, lite mer melodiös rock.

Lördag:

Zombie Space Pirates spelar på Sugar bar. Med sitt svängiga psychobilly sound är det svårt att hålla fossingarna stilla.

Proggbandet Fläsket Brinner spelar på Fashing. Biljetter till denna spelning finns att köpa på tickster.com

Söndag:

Burleskloppis! På söndag kan man gå och fynda en massa fina saker i festvåningen på Brunnsgatan 6 (ett stenkast från stureplan) för endast 40:- inträde!
Det bjuds på extravagant underhållning från scenen och deltagande i ett lotteri med finfina vinster.
Men tänk på att Cash Is King!

För mer info om loppisen, besök facebook eventet:
http://www.facebook.com/#!/event.php?eid=182358268462772

Önskar alla en trevlig helg!

Ps: Och se nu till att inte spendera era sista slantar (som jag lyckats göra) för nästa torsdag den 24/3 spelar Graveyard och Hong Faux på Kägelbanan. Inte värt att missa! För mer info: Kolla tidigare inlägg

/T





Old Kerry McKee

Tack! För det välkomnande tipset angående enmannabandet vi nämnde i det tidigare Göeborgsinlägget.

Den grymt musikaliska killen som spelade på Truckstop Alaska (Göteborg) i lördags heter Joakim Malmborg, kommer från Göteborg och går under artistnamnet Old Kerry McKee.

Med de båda fötterna spelar han tamburin, respektive baspedal och då samtidigt med sin gitarr i famnen och pricken över i:et är då munspelet som han även tillför.
Influenserna hör man tydligt komma från Bob Dylan och hans musik kan även liknas med artister som Wovenhand.
Trots hans unga ålder (24år) så får man känslan av en mörk och sorgsen själ och hans musik har ett klassiskt sydstadssound.

Hans hesa, lätt skrovliga röst ger en gåshud. Jag blev själv helt tagen av hans uppträdande, han har en fantastisk scennärvaro!


Gör dig själv en tjänst och kolla upp honom och missa för guds skull inte om han spelar i din stad!





Besök hans myspacesida där han har fler låtar: http://www.myspace.com/oldkerrymckee




Singel släpp!

 

 

 

 

Nutmeg är ett hardcore/pop band med rötterna i Örnsköldsvik (kära norrland).

Deras första album The trigger från 2009 fick otroliga recensioner bland annat från tidningen Groove och vi anser själva att de lyckats skapa en bra blandning mellan det melodiösa lättsamma i poppen och de tyngre mer attitydfyllda i hardcoren. Låtarna har ett bra tempo som förtydligas i sångaren kraftfulla röst.

 

Den 6 April kommer de släppa sin nya singel Space som ett litet smakprov på deras kommande skiva  och med det kommer de även dra ut på en miniturné i Sverige med start på Lilla Hotellbaren i Stockholm den 6 April.

 

Vi har själva lyssnat på singeln och tycker att den var riktigt bra och vi väntar med spänning på deras kommande album.

Vi rekommenderar starkt att ni kommer till spelningen då även Hong Faux kommer dela scenen!

 

 

 

 


Göteborg

Då var man hemma i Stockholm igen efter en mycket lyckad helg i Göteborg. Helgen innefattade trevligt häng och grym musik.
Då vi kom fram till Gbg i fredags var det bara raka vägen till Henriksberg där Poppets skulle spela. De gjorde en lika bra spelning som alltid, tyvärr inte så mycket nytt material.

På lördagen gjorde vi ett snabbt stopp på det gamla stammishaket Kings Head som ligger på andra långgatan innan vi begav oss ut till Lindholmen där Truckstop Alaska håller till. The movements firade 10 år som band samt två andra band spelade.
Helgens höjdpunkt var helt klart enmannabandet, killen var grym! Tyvärr uppfattade jag aldrig hans namn, så det efterlyser jag här och nu! Känner någon igen honom från bilderna så maila oss gärna!

Slänger upp lite bilder från helgen:

Efterlyser namnet på honom!








Grönan i sommar!

 

 

I sommar kommer än en gång New York bandet Gogol Bordello att inta Stockholm med sin humoristiska och fartfyllda zigenarpunk. Sist de besökte vår stad spelade de på Berns. Denna gången kommer ni att kunna se dem på Gröna Lund den 15/6.

 

Sångaren och frontmannen Eugene Hütz, också känd som DjHütz runt om bland New Yorks österuropeiska klubbar, har även medverkat i filmer som Everything Is Illuminated & Filth and Wisdom där även resten utav bandet har en biroll.

Det har också gjorts två dokumentärer; varav en om Gogol Bordello som band, där man får följa medlemmarna under deras resa från att vara ett undergroundband till kändisar.

Den andra ”Pied Piper of Hützovina” riktar in sig mer på frontmannens sökande efter sina rötter.

 

Från att bandet grundades 1999 har de hunnit släppa sju album varav våra personliga favoriter är deras Trans- Continental Hustle från 2010 och Gypsy Punk från 2005. Låtar att rekommendera är Not A Crime, Start Wearing Purple, Wunderlust King och Break The Spell.

 

 


Twang!

Gitarrbutiken Twang på Katarina bangatan 25 kommer inviga sitt nya cafe i helgen samtidigt som Twang festivalen drar igång.
På lördag kommer de ha bar och massa trevliga spelningar så för alla över 18 år är det bara att gå dit och roa er!
Det är gratis inträde och börjar kl 19.
http://www.twang.se


Dont touch the bang bang fruit

Denna vecka har vi skrivit lite mera om punk och rockabilly så därför tänkte vi att även dagens låtlista får följa samma tema! Om ni tittar på låttitlarna kan ni se att vi även lyckats sätta ihop dem till en liten berättelsen om Jack the loan shark stripper bara för er!



Don't Touch The Bang Bang Fruit



Enjoy!

torsdag kväll...

Tråkigt att spelningen blev inställd ännu en gång men det blir nog av inom snar framtid!
Själv hamnar man väl på någon bar på söder istället eller kanske ska kolla in någon riktigt bra zombierulle?!

I morgon kommer det dock bli schysst musik på Petsounds på Skånegatan då Kvarteret-Henke gästar och kommer spela ska, rocksteady, soul, rubadub, rock'n'roll och gamla punksinglar! Mysig lokal, trevligt folk och bra musik brukar ofta bli lyckat!



/S




Spelning inställ!

Morgondagens spelning på KGB är inställd!

Spelning på KGB

Vill bara nämna lite om morgondagens punkspelning på KGB (Malmskillnadsgatan 45) klockan 20:00.
För mer information, besök facebook länken:
http://www.facebook.com/home.php#!/event.php?eid=138354362896491&index=1





Helgens tips

På lördag kommer klubb Control anordna en riktigt svensk punk kväll då du på Sugarbar (Kammargatan 9) kan njuta av band som:

Smash it up – Göteborgsband som grundades 2007 med medlemmarna Crossler på sång, Fastén på trummor, Windo på gitarr och Zvonko på bas. Bandet har hunnit släppa skivan ”not aiming just swinging” och jobbar just nu på material till nytt skivsläpp. Deras musik har influerats av allt ifrån ska, rock’n’roll, hardcore till pop och har ett stark brittisk punksound!

2nd pint – Ett band från Stockholms trakten som bildades 2007 och hade som självklarhet att de skulle spela good old oi musik!

Prins Carl – Ett osignerat band från Västerås som började sin karriär med namnet Buccaneers 2001. Medlemmarna har influerats av band som Acdc, Ramones och Asta Kask och som spelar mer melodiös men fortfarande aggressiv punk. Kolla upp!

 

För er Elvis fans kommer Hans Edler köra en tribute kväll på Grönan, lördag kl 20.00.

Band som Little Gerhard, Rock-ragge och Burken kommer fylla din kväll med ljuv musik och man uppmanar gästerna att komma klädd i 50-tals utstyrsel för att skapa den äkta rock’n’roll känslan! Detta låter definitivt som något i vår smak och blir ni lika sugna kan ni köpa biljetterna på ”ticnet” på en gång!

 

Poppets

 

En av oss kommer ju som sagt att fly Stockholm över helgen för att återvända till västkusten och självklart var jag då tvungen att kolla upp vad som händer i Gbg.

På fredag kör pop punk duon Poppets på Henriksberg. Jag har sett dem ett par ggr tidigare och det har varit lika peppigt och bra varje gång.

Bandet som gjort succe både här i hemlandet och även utomlands består av paret Lina och Magnus.

 

På lördag kommer jag tyvärr att missa Fatboy på Scandinavium. Dock så spelar även Jerry Williams då, och det är en människa jag har otroligt svårt för. Så det känns egentligen inte så jätte jobbigt att misse dem… Istället funderar jag på att ta en sväng till Kontiki och kika på rockabilly punk bandet Million Daggers.


Hong Faux

Det har tisslats och viskats ett tag nu om det nya bandet HONG FAUX. Snart finns det mer att snacka om då bandet drar ut på turné i vår. Med start på Kägelbanan i Stockholm är det nu dags för svenska turnédatum och, för andra gången, brittiska!



24/3 Stockholm - Kägelbanan - Support till Graveyard
6/4 Stockholm - Lilla Hotelbaren - Fritz’s Corner
7/4 Umeå - Scharinska Villan
8/4 Örnsköldsvik - Merry Can
6/5 London - Hemlig spelning
7/5 London - The Dublin Castle

 

Vi rekommenderar er starkt att ni stryker allt annat ni har planerat in under dessa datum och går och tar er en titt på dem om ni befinner er i krokarna!

Hong Faux bildades 2010 i Stockholm och uppmärksammades omgående för några råmixar som cirkulerade på bloggar för hårdare musik runt om i världen. En digital-EP släpptes sedan i höstas (Bad Boar Music/X5 Music Group) och följdes raskt upp med en turné i Storbritannien under november 2010. Under de senaste månaderna har EP:n roterat stadigt på SR:s P3 Rockster.

Musikaliskt rör sig Hong Faux smidigt mellan smutsiga, brittiska 70-talsriff och Seattles 90-talstongångar. Med deras grymma gitarr riff, catchiga melodier och stark sång har de skapat ett sound som funkar för vilken arena eller klubb som helst!

Inte värt att missa!

Under vintern slutförs inspelningarna av vad som blir fullängdsdebuten.

Med medlemmar från band som Dexter Jone’s Circus Orchestra, High Chao och Nutmeg består HONG FAUX av:

Niklas Serén: Sång, gitarr
Björn Billgren: Gitarr
Johan Bergqvist: Bas, sång
Daniel Israelsson: Trummor

 


Ett litet tips

Har ni ingenting för er ikväll och känner att ni inte vill sitta hemma så kan ni alltid dra till Debaser Slussen och kika på  Wire (UK).
Bandet bildades i London 1976 och associerades från början med 70-talets punkscen, men allteftersom tiderna förändrades blev de en central del i rörelsen som kom att kallas postpunk.

Är ni sugna på att dra och kolla så kostar det 200kr i dörren.

Men om ni hellre föredrar att gå ut imorgon så spelar Magnum (UK) på Debaser. I mer än trettio år har bandet under ledning av sångaren Bob Catley och gitarristen och huvudsaklige låtskrivaren Tony Clarkin levererat sin pompösa hårdrock.
Magnum bildades redan i mitten av 70-talet och debuterade med albumet "Kingdom of Madness" 1978. Till dags dato har det blivit ytterligare fjorton studioalbum.
Detta är faktiskt en spelning som jag är lite nyfiken på då de har ryktet om att leverera bra live framträdanden.

/T

Fullspäckad vecka

Då är man tillbaka till verkligheten.
Veckan börjar dock med en ledig dag för min del och det var evigheter sedan jag hade en helt ledig dag. Och jag kan nog inte med ord beskriva vilken känsla det är!
Om bara den ihärdande huvudvärken kunde lämna mig så skulle det verkligen var pricken över i:t!
Planen för dagen är att gör så lite som det bara går och mobilen är på ljudlöst så inget kan störa mig under denna dag!
Resten av veckan är fullspäckad med jobb samt en liten tripp till Göteborg.

Ska bli gött att återvända till Gbg och se vad staden har att erbjuda denna gång! Har inte varit där sedan jag lämnade staden för ganska exakt två år sedan så jag måste säga att jag är minst sagt peppad!

Förhoppningsvis så finns det lite tid över för lite foto denna vecka också..

/T

dagen efter...

Vilken härlig helg man har haft! Gårdagen bjöd på bra musik, trevligt sällskap och toppades med dunderfylla! Rocks blev vår första anhalt för kvällen. Ett ställe som varmt rekommenderas då deras personal är super schysst!
När de stängde begav vi oss vidare till Heaven’s Gate vid Hell’s Kitchen på sturegatan, även det är ett riktigt trevligt hak där det spelades många gamla godingar!

Idag har vi gått till ett av våra bästa bakishak på söder. Cafe Vero på ringvägen där de har dom grymmaste pancakes. Go and try it! 





Trevlig lördag

Några timmars återhämtning från jobbet med film och mat så har det nu blivit dags att bege sig iväg för att jobba ett par timmar igen och sedan möta upp en god vän på söder.
Får se hur pigg man känner sig senare.

Fiick höra att Kim Gordons (Sonic Youth) performance ihop med den tyska konstnären Jutta Koether på Moderna Museét igår var riktigt bra. Surt att man missade det då.

Jag önskar er en trevlig lördag!

/T

Whiskey In The Morning

Nu är den äntligen här igen.. Helgen! Hoppas ni har kvar lite slantar från förra helgen att roa er med även denna!
Vi vill än en gång påminna er om spelningen på Pub Anchor ikväll. Gratis inträde innan halv nio.

Vi bjuder även denna fredag på en liten lista att peppa in helgen med!


Whiskey In The Morning



Helgens tips...


Stereo Generator
är ett Gotländskt rockband som startades 2001 av de två barndomsvännerna Edvin och Rasmus. Deras sound har influerats mycket av sydstatsrocken och de låter riktigt bra!

Därför vill jag tipsa er alla att besöka Pub Anchor på fredag då de kommer spela kl 22.00!

/S



Finally

Efter ett par dagar utan internet i den nya lägenheten har det äntligen kommit igång. FINALLY!
Men det för även med sig positiva saker med att vara totalt isolerad från omvärlden. De senaste dagarna har jag ägnat mig till att gå igenom mitt Itunes bibliotek, vilket tyvärr inte händer så ofta sedan Spotify kom till.

Jag skulle nu vilja bjuda på några godbitar från biblioteket. Först ut att rekommendera är det finska glamrock bandet Negative och med deras skiva Anorectic från 2006. Favoritspår på detta album: Glory of The Shame.

Vi fortsätter i samma genrer tycker jag och drar då till med Malmöbandet Nasty Idols album Cruel Intention från 1991. Favoritspåret på detta album är helt klart Alive N' Kickin som jag anser vara en riktigt grym pepplåt.

En annan skiva som är rätt så bra genomlyssnad är We Are Just As Welcome As Holy Wate med Punk N' Roll bandet Psychopunch från Västerås. Skivan är från 2008 och favoritspåren på denna platta är Straight Jacket Hell & Stranded (For Holly Ramone).

Sist ut att rekommendera för dagen är Rozzy Randall and The Rolling Bastards album First Blood från 2006. Och här tycker jag att ni ska lyssna lite extra på spåren Too Many Stones & Join The Ride.

Nu väntar jag på att lite händig arbetskraft ska komma så att jag kan få hjälp med att bygga ihop en av de nya stolarna som jävlats med mig (Ja, ikea), sedan blir det kanske en sväng ner till Bröderna Olsson (Garlic & Shots) på Folkungagatan där det ikväll är metalkväll.

/T

Den 16 april...

 

Den 16 april kommer vi befinna oss på Cirkus i Stockholm tillsammans med


Hardcore Superstar
Det rockande Göteborgsbandet som grundades 1997 och som förra året släppte sin nyaste platta Split your lip. Skivan har fått toppbetyg av tidningar som Sweden Rock och Expressen och jag måste säga att den är helt ok. Jag har aldrig riktigt lyssnat på Hardcore Superstar men har sett dem live några gånger tidigare och de var bra. Ser fram emot att få se samma explosiva framträdande detta år!

Crashdiet

Ett riktigt bra svenskt rockband med starka influenser från 80-talets stora metal scen. De grundades år 2000, då med sångaren Dave Lepard och har fram till idag hunnit med att släppa 3 skivor. Jag ser verkligen fram emot att se bandet live igen då de har en grym energi på scenen och riktigt bra låtar. Lyssna på senaste skivan Generation Wild där Simon Cruz, den tredje och förhoppningsvis sista sångaren i bandet, sjunger!

The 69 eyes
-
Ett finskt goth’n’roll band som har varit aktiva sedan sena 80-talet men som fick sitt stora genombrott år 1999 med skivan  Waisting the dawn där singeln med samma namn var en hyllning till den legendariske sångaren Jim Morrison i The doors. (pluspoäng!)
Den senaste av deras tio släppta plattor Back in blood från 2009 är något att kolla upp. Soundet på vissa av låtarna må vara lite väl HIM influerade men andra går definitivt hem hos mig. We own the night är väl min personliga favorit då jag verkligen har något för djupa basröster!



Köp biljetter på ticnet.se för endast 295-470 kr


RSS 2.0