Epidemics, lilla hotellbaren


Ikväll! Onsdagen den 17:e augusti har umeåpunkarna i Epidemics bjudits in till Lilla Hotellbaren! Fri entré och Epidemics står på scen kl 21:00.

Umeåbandet Epidemics, frontad av Emma Swanström, spelar rak punkrock med influenser från brittiskt 70-tal. Med ett gäng sjutummare i bagaget släppte de fullängdaren ”Walking Up the Dead” 2008 via Ny Våg och har sedan dess varit ett nära nog ständigt turnerande band. I slutet av förra året kom så senaste släppet, sjutummaren ”No Reply”.

Missa inte bandet på Fritz's Corner ikväll!






Veckans tips!


Hade nu tänkt att jag skulle tipsa om vad som händer i veckan men då jag känner mig allmänt bitter idag så är väl motivationen inte riktigt på topp. Vaknade helt enkelt på fel sida imorse.. Är dessutom extremt osugen på kaffet som finns här på kontoret men kommer nog bli tvungen till att ta en kopp iaf, om jag nu vill komma på rätt spår igen.

Till skillnad från tidigare Tips-inlägg så får ni helt enkelt kolla länkarna för att få mer information.


Men visst, Stockholms kulturfestival drar ju igång nu (16-21 aug) där det bjuds på en hel drös av band och artister, film och utställningar. Mer om detta kan ni läsa om på:
http://kulturfestivalen.stockholm.se/index.php


torsdag bjuder Harry B James på metalspelning med bandet Amaranthe.


fredag är det dags för ännu en upplaga av minifestivalen Grolsch Blockparty! Grolsch startade Block Party för att stödja oberoende artister och alternativ musik. Grolsch Block Party samlar ett antal restauranger, barer och klubbar i ett kvarter och fyller dem med musik, konst och mode. Läs mer om detta här: http://grolschblockparty.se/


Punkkarnevalen Light 2011 startar även den på fredag och fortsätter under lördagen. Detta hålls på Grundbulten i Bromma, där kan ni också passa på att spela lite brännboll! (Som för övrigt kanske kan vara den roligaste sporten någonsin).
Gå gärna in på deras facebook sida för mer information samt för schema över dagarna:
http://www.facebook.com/event.php?eid=182003401855050


Har ni inte hunnit besöka Trädgården under bron än så bör ni passa på att göra det nu innan hösten är här på allvar. På lördag spelar Yamon Yamon, och de kommer att gå på strax efter 20:00 snåret så passa på att gå medans det är gratis inträde mellan 18-20.
Mer info? Kolla facebook:
http://www.facebook.com/event.php?eid=182003401855050#!/event.php?eid=237286512970464

Är ni sugna på att dra och lyssna på lite metal så kan ni göra ett besök på Broder Tuck på lördag där bandet All In Vain ska spela.





Ny vecka


Oj vad snabbt helgerna går! Men man säger ju att tiden går fort då man har roligt och det är precis vad den här helgen har bjudit på.
I fredags blev det en lugn kväll hemma med träning för att ladda upp sig inför lördagen då ett besök på Bondebar stod på schemat.

Där bjöds det på modevisning, Ragged Bones på scen samt burlesque dans! Det var mycket folk och stämningen var på topp! Kvällen avslutades på Rocks och jag måste säga att de sista timmarna är lite suddiga. Satte mig på fel t-bana, somnade, vaknade i Fruängen som är helt åt helvete från mitt håll men det var bara att vända om och byta till rätt tåg.
Gårdagen spenderades i soffan framför Dexter och med en massa glass.

Måste säga att det känns ganska skönt med att det är måndag idag. Det blir en bra vecka detta.

 

 

  

  
  

 

 


Bilder


Jag måste försöka bli lite bättre på att lägga upp bilder. Men varför ska det vara så svårt.. Men jag måste framförallt börja ta mer kort för att faktiskt kunna ha något att lägga upp.

Men jag ställer mig själv frågan, igen. Varför ska det vara så svårt för?


Rob Coffinshaker


Jag hade en super trevlig kväll igår. Mötte upp med Frida efter jobbet, så åkte vi hem till mig och drack folkisar och snackade. Snackade så mycket att vi höll på att missa Rob Coffinshaker! Men, så kan det gå och vi hann ju trots allt. Tack vare Stina som ringde och frågade vart vi höll hus, haha.

Jag tyckte han spelade jätte bra, tyckte mig höra en och annan Coffinshakers låt och sen så körde han lite Cash låtar vilket han gör otroligt bra. Det var sjukt mycket folk och då vi kom så var det så packat att det tog liksom stopp precis vid scenen. Vilket jag tycker var rätt nice då jag i vanliga fall inte alltid lyckas få bra sikt pga av min längd.

Idag är det äntligen fredag! Och jag överväger faktiskt (!) att ta det lugnt ikväll för att spara mig till imorgon! Men känner jag mig rätt så kommer det sluta med att jag slirar runt på stan ikväll...


Rob Coffinshaker 


Lilla Hotellbaren 11/8


Ni missar väl inte Rob Coffinshaker (från the Coffinshakers) ikväll?




Lilla Hotellbaren, Scandic Malmen

 

 


Veckans tips!


Dags för lite veckotips, dock blir det bara några få.

Idag, Tisdag 9/8

Gackt (JP)- Fryshuset
Vilket sammanträffande, haha.. i tidigare inlägg skrev jag om att jag hade hittat mina gamla blandskivor med bl.a Malice Mizer. Gackt är känd för att vara både skådespelare samt fd sångare i bandet Malice Mizer men har släppt 14 album som solo artist.
Pepp!


Torsdag 11/8

Rob Coffinshaker- Lilla Hotellbaren, Club Nuggets
I sin position som frontman för skräckkabinettet The Coffinshakers är han snart skivaktuell med en splitsingel med The Archers och inom en inte alltför avlägsen framtid hoppas vi även på en uppföljare till den självbetitlade fullängdaren från 2007.
Under eget namn, däremot, har han bara under den här sommaren hunnit ge ut den suveräna sjutummaren "Dark rollin' skies" (endast i 666 ex!).

Fredag 12/8

The Mankind + Fracis- Debaser Slussen
Electro, Pop, Rock

Lördag 13/8

Ragged Bones & Daisy Dapper- BIG BEAT! Bondebar
Butiken Daisy Dapper kommer att visa upp sitt tjusiga urval av nyproducerade 50-tals kläder. Det kommer att bli modevisning kl. 20.30 med sex förtjusande modeller. Kom i tid för de första gästerna kommer att ha chans att vinna ett spännande pris från Daisy Dapper och Big Beat.
Man får även ett kärt återbesök utav trion Ragged Bones. Ragged Bones spelar en blandning utav rockabilly/psychobilly.
Pinup modellen och burlesque performern Tifa DeLeone, med sin autentiska 40 & 50-tals look bjuder hon på ett av sina eleganta burlesquenummer.



Vilken nostalgi!

 


Jag gjorde en blixtvisit upp till Umeå i fredags för att hjälpa min mamma med hennes flytt ned till Örebro. Hon hade samlat ihop alla mina gamla saker i ett hörn och mitt bland alla kartonger och påsar så fann jag en kasse med några av mina gamla blandskivor! De flesta var ifrån åren 2002-2004.

En kasse fylld med nostalgi.

De innehöll låtar från artister som Malice Mizer, Dir En Grey, Rosetta Stone, Sisters Of Mercy, And One, Feindflug, Hocico, Wumpscut, Crüxshadows, zeromancer och en massa peppig electro pop! Vilka minnen som dök upp! 

Tyvärr så var många av skivorna skadade och repiga så min dator fick ju näst intill krupp då jag skulle lyssna igenom dem..





City Demons - Urban Legends

 

Wohoo! Vad det är roligt att komma hem ifrån jobbet och se ett litet paket ligga där på dörrmattan, bara väntandes på mig!

Det var City Demons skiva Urban Legends. Tidigare i veckan fick jag mail ifrån Viktor som är gitarrist i bandet som undrade ifall jag skulle vara intresserad av att lyssna på den. Jätte roligt verkligen!

 

 

 

City Demons har funnits sedan 2009 och består av Jesper Balfe (bas), Viktor Hemgren (gitarr), Mattias Levin (trummor) och Mathilda Sundin (sång) men alla har de varit med i branschen länge i samband med musikskolor samt andra band såsom Construcdead, Maze of Torment, Månegarm, SORG m.fl.

 

Deras mål och vision med City Demons har sedan starten varit att skapa något riktigt modernt och fräscht. De har i tidigare recensioner beskrivits som "en blandning av The Sounds och Johnossi, med en gnutta av White Lies". En beskrivning som de själva kan skriva under på!

Nu är de redo för att ta bandet ytterligare en nivå!

 

Skivan Urband Legends (som är inspelad på Debka Studios Stockholm) består av 6 st låtar:

 

1. Hey, I

2. Can I Never Be

3. Mad Love

4. Get Up

5. Something New

6. Mother Nature

 

Jag har nu hunnit lyssna igenom skivan ett par gånger och gillar den skarpt! Den kommer att få följa med mig på min roadtrip igenom Sverige till helgen. Låten (eller låtarna) som jag fastnade mest för var Can Never Be (man får nästan lite Courtney Love vibbar under refrängen vilket jag gillar) och Mother Nature.

 

Det här är ett band jag vill höra och se mer ifrån!

 

Vill ni läsa mer eller komma i kontakt med bandet kan ni besöka dessa länkar:


www.soundcloud.com/citydemons

www.myspace.com/citydemons

 


 

 

 

 


Länkar



Vill ni läsa eller veta mer om de nämnda banden från föregående inlägg kan ni göra det genom att besöka deras hemsidor via länkarna:

Chaos All Stars: http://chaosallstars.com

Ninedee: http://ninedee.com



Gemensamt vinylsläpp!


Under en tid som alltmer domineras av internet och musik i digital form så har svenska industrial metalbandet Ninedee och electroakten Chaos All Stars tillsammans kommit överens om att släppa den begränsade 12″ vinylen “CAS9D”
Jag har haft turen att redan nu hunnit lyssna igenom den och måste säga att jag gillar't! 


Skivsläppet som kommer att ske den 25 augusti och görs i samarbete med skivbolaget Epos Music och alternativ/electro/goth-festivalen Sunset Park Festival som äger rum i Umeå den 27 augusti.


Piteåbaserade kvartetten Ninedee slog igenom på bred front under förra året med minialbumet “Egoism” och har nyligen gjort en hel del livespelningar, bland annat tillsammans med Project Rotten i Stockholm tidigare i våras.


Chaos All Stars
i sin tur består av duon Nik och Olkk (som även är känd från EBM-bandet Chaos Systems) tillsammans med bandets ‘all stars’, som består av bland annat före detta Ashbury Heights-sångerskan och modellen Kari Berg, performance-gruppen Elemental Motion Performance (EMP), Mossium, Sister Sinister, Kya Wolfwritten (tidigare sångerska i Morlocks), Mona Roukachi med uppbackning av klädföretaget Nauclear Design och Peter Mollwing.




De två banden deltar med tre spår vardera, där man på ett av spåren levererar en remix av varandras låtar, trackslistan ser ut på följande vis:

A - Chaos All Stars


1. The Contract (feat. Kya Wolfwritten)
2. Volcano (remixed by Ninedee)
3. Influx

På denna sidan fastnade jag för The Contract som kom att bli min favorit.

B - Ninedee

 

1. Lies
2. Consumed (remixed by Chaos All Stars)
3. Mental

Och på denna sida blev favoriten Consumed, dock gillade jag även Lies.


Så spara veckopengen nu så att ni kan köpa er ett eget ex av den kommande vinylen och befinner ni er i närheten av Umeå i slutet på augusti så tycker jag att ni bör passa på att besöka festivalen Sunset Park Festival.
Ni kan läsa mer om festivalen här: http://sunsetpark.kretsen.org/


 


We Will Remember

 




Tisdagstips!


Tycker väl att jag skulle kunna bjuda er på lite tips såhär på tisdags förmiddagen på vad som händer i stan ikväll.

För er som planerar en lugn tisdagskväll med lite akustisk pop/rock med inslag av folk och soul kan bege er till Kungsträdgården för att lyssna på Sebastian Wijk.

Café Kupan som ligger på Östgötagatan blir det däremot lite högre tempo då Ritual, Soul Control (US) och Out Of Hope spelar. Det blir punk, alternativ pop/rock och hardcore för hela slanten. Med start kl. 19:00.

The Murder Of My Sweet står för tisdagsspelningen på Harry B James ikväll.

Själv ska jag roa mig med ett snabbt besök på Ikea innan det blir till att njuta av den (förutspådda) soliga kvällen.





Pride 2011


Då var det dags för årets upplaga av Stockholm Pride!

Detta innebär att det kommer att ske en massa roligheter runt om i stan under hela veckan. Den officiella invigningsfesten kommer att hållas på Café Opera idag.
Mer information om vad jag tycker är värt att hållas en extra koll på kommer att komma upp senare under dagen, men gå gärna in på http://www.stockholmpride.org/2011/ och läs själva!






RSS 2.0