Spindlarna kommer...

Visst är det härligt att sommaren (våren) äntligen är här, det är ju verkligen den bästa årstiden. Men den för även med sig så mycket fanskap.. Som insekter till exempel.

Och då är det inte alltid roligt att vara kattägare till en utekatt som drar in en massa skit.
Igår upptäckte jag ett vackert "band" av bett runt min fotled... Troligtvis spindelbett. Usch... får rysningar av att bara tänka på spindlar.

Som den här jäveln... Dock inte Ziggys fel. Kryllade av såna i kollektivet där jag bodde tidigare. Stora som hus..

/T

Monkey business!


Ja då var påskhelgen över och man har knappt hunnit smälta all mat och dricka förän det är dags igen och denna gång ska vi ut och fira valborgsmässoafton. Några av er kanske dragit nytta av våra helgtips eller är ni kanske mer sugna på blueshäng så kan jag tipsa om Wirströms bluesjam imorgon i Gamla stan. Var vi än hamnar så kommer det vara den här listan som kommer följa med mig denna helg!



Monkey Business




Tips inför helgen

Då är det väl hög tid till att tipsa lite om vad som händer här i Sthlm, denna Valborgshelg.

Imorgon, fredag kan ni:

... Besöka Debaser Slussen där Mean Devils (PT) och The Domestic Bumblebees kommer att spela
... Eller dra till Harry B James där Dynazty har releasefest
... Ni kan även göra ett stopp på Sugar Bar där Circle Of Chaos spelar

Själv har jag blivit medbjuden att gå och kolla på Magnus Betnérs show, kan nog bli kul det med. Vad som händer senare på kvällen, ja det vet man aldrig!

På lördag kan ni däremot:

... Åka ut till Pluto för Du Pacque
... Dra till Slakthuset för att se The Concretes
... Eller om ni föredrar lite tyngre musik så spelar Interment och Repuked på KGB

Det här var bara lite av vad som händer ihelgen. Vädret verkar hålla i sig så ett parkhäng eller två blir nog också av.

Nu får jag snart besök, sedan blir det till att förbereda sig mentalt inför morgondagens jobb...


 

/T


Here comes the summer!

Har påbörjat sommarens playlist med de bästa låtarna som hör sommaren till. Låt oss hålla tummarna för att denna värmebölja som vi haft de senaste veckorna håller i sig och varar ända fram till i höst.

Listan kommer att publiceras inom ett par veckor, innan dess vill vi gärna veta vad ni har för sommarfavoriter!
Dessa kan ni lämna i kommentarsfältet.


 

 


Förfestlista!


På grund av krångel med spotify kommer kvällens förfestlista ut lite sent men för ni som fortfarande håller er i hemmat så är det bara att njuta och ni andra kan ju alltid spara den till morgondages fest!
Ha en riktigt grym kväll nu!




Romeo's Distress




Tips inför påskhelgen



Påskhelgen är här och många bekanta har åkt hem till de norrländska skogarna för att äta och dricka gott med familj och vänner, men själv kommer man hänga i storstan och tänkte därför lägga upp lite tips inför helgen! 

Metal bandet Denied från Upplans-Väsby kommer befinna sig på Anchor ikväll (22/4) för er som vill ha en kväll med schysst musik och trevligt folk.

I morgon (23/4) kan ni njuta av en mix mellan punk och metal då band som Zombiesuckers, Fuck Frankie, Human Desolation, Destiny Road och Run Forrest intar scenen på Sugarbar på Kammargatan 9.
Eller varför inte gå på Klubb Kalashnikov på södra teatern där folkpunkbandet Crash Nomada, tidigare kända som Dorlene Love kommer ha releaseparty och där du kan njuta av Sovietabilly, Gypsypunk och Balkanbeat.

På söndag (24/4) blir det nog många som kommer söka sig till Debaser medis där Meshuggah, C.B Murdoc och Anekdoten kommer bjuda på en fartfylld show.
Inträdet är 260 kr och
Biljetter finns hos Tickster, Pet Sounds, Bengans, Sound Pollution, Record Hunter, Kulturhuset/Kulturdirekt.

Hoppas vi har hjälpt er lite med våra tips inför påskhelgen!






Cinderella på fryshustet 20/6

Det amerikanska metal bandet Cinderella, kända för låtar som Gypsy Road, Night Songs, shake me och Nobody's fool, kommer gästa fryshuset i Stockholm den 20 juni.
Bandet som blev stort under 80-talet har turnerat med personer som Jon Bon Jovi, Daid Lee Roth och bandet Poison och för er som missat deras tidigare sverigebesök finns nu chansen!
Biljetter går att köpa på biljettshop.se


 

 

 


Cirkus 16/4


Det blev en riktigt lyckad kväll med bra spelninga och en jädrans massa energi!

The 69 eyes som klev på först fick jobba lite extra för att värma upp publiken men de lyckades. De finska delen av publikhavet hördes såklart mest. Favorit låtarna för kvällen var Dead girls are easy och Lost boys men tyvär blev det inget We own the night för denna gången. Jag har lyckats få en trummpinne under en spelning och blev överlycklig när deras trummis började kasta ut pinne efter pinne men aldrig åt mitt håll så det får bli nästa gång!
Måste också tillägga att Jyrkis jacka var grymt snygg!



Crashdiet som alltid kör fullt ut på sina spelningar bjöd på en riktigt show och det märktes tydligt att de var på hemmaplan. Kul att dom körde låtar från alla tre albumen men en låt saknades, Chemical.
Lite roligt att när Martin skulle köra sitt solo ståendes på en av högtalarna så sätts rökmaskinen på med fullt tryck och han försvinner in i rökmassorna. Bättre lycka nästa gång!




Sist ut var såklart huvudbandet Hardcore superstar. Har sett dom för några år sedan och måste säga att de har samma energi än idag om inte bättre. Detta band ska man se live för de gör låtarna så mycket bättre än om man lyssnar på skivorna och det går inte att inte älska Jocke bergs röst som måste vara en av sveriges bästa. Även de körde mycket gammalt material som låten Liberation. Kul att dom under spelningen tilldelades priset Sveriges bästa band 2011 efter en röstning av Bandit rock. Grattis!






/S o T



Debaser Slussen 15/4

Då var det dags igen, för ännu en spelning på Debaser Slussen. Denna gången var det pop/punk bandet Paper som stod på scenen ihop med supportbandet Murder By Guitar.

Stockholmsbandet Paper har efter releasen av det hyllade albumet "An Object" släppt uppföljaren "Mischmasch" som beskrivits som en platta "finslipad till perfektion" från föregångaren.
Bandet har behållit sitt hårda, skränigt energiska och lite fula sound men lagt till syntar och melodiös pop. De har lyckats skapa ett möte mellan fint och fult och det är kontrasterna som fulländar musiken.
De hade bra energi på scenen och fick publiken att röra på fossingarna.


 

 

 

Murder By Guitar, även de från Stockholm spelar monoton exerimentiell punkdisco och är inom kort aktuella med nya EP:n Snakehandler. Bandet har mellan 2006-2010 släppt vinyler på bl.a. italienska Jeet Kune Records och tyska Sounds of Subterrania.

 

 

/T

 

 



Rock 'N' Roll Saviours


Ölen är sprättad, maten är beställd. Det är lördag vilket innebär spelning på Cirkus! Fredagslistan uteblev för att lämna plats för dagens förfestlista!

Igår befann vi oss på Debaser Slussen där Paper spelade men mer om det i senare inlägg där även gårdagens bilder kommer att komma upp.

Hoppas alla får en grym helg och tar vara på det härliga vädret. Vi ses i vimmlet!

 

Rock 'N' Roll Saviours

 

 

 


Vernissage



Imorgon (14/4) kommer ni som gillar konst kunna njuta av vernissage på Lava i kulturhuset i centrala Stockholm där 14 unga och talangfulla konstnärer kommer ställa ut sina verk. Min kära klasskamrat är en av dem så jag kommer definitivt vara på plats! Utställningen kommer äga rum mellan 14 april och 22 maj och hittar du något som verkligen faller dig i smaken så finns det möjlighet att bjuda på verken!



Jag älskar verkligen konst i alla former men extra starkt känner jag för foto. När jag läste foto under gymnasiet kunde min lärare inte sluta att berömma vår svenske fotograf Anders Petersen och jag tror det har etsat sig fast i min skalle för han blev även en av mina favorit fotografer. Tänkte låta er njuta lite av hans bilder i detta inlägg!


/S




Nostalgitripp

Igår kväll roade jag mig med att gå igenom mitt musikbibliotek på datorn (då mina lådor med skivor fortfarande är på vift efter flytten...) och vilken nostalgitripp det slutade med! Riktigt roligt att gå igenom musiken lite då och då.
Och vilken salig blandning av musik dessutom! Man skulle nästan kunna likna ens musikbibliotek med ett fotoalbum som talar om hur ens utseende/stil har förändrats med åren. Mitt iaf...

På tal om nostalgi, på lördag kommer Hardcore Superstar, Crashdiet & the 69 Eyes att spela på Cirkus här i Stockholm. Det ska bli riktigt kul att se dem igen och då varken jag eller Stina sett 69 Eyes tidigare så känner vi lite extra pepp inför det.
Då Hardcore Superstar släppte sitt första album -97 (It's only Rock'N'roll) var jag 11 år och fastnade direkt för låten Someone Special. Som sedan dess alltid varit lite av en favorit hos mig... Jag höll fast vid dem t.o.m deras tredje album, de är alla duktiga musiker och Jocke Berg har en fantastisk sångröst men jag har ibland lite svårt för deras texter.
Men som sagt! Ska bli riktigt kul med ett litet "återseende"..

Även Crashdiets första skiva fastnade jag för då den släpptes 2005 och lyssnar mycket på den än idag.
2007 släppte de sitta andra album, då med sångaren H.Olliver Twisted. Den skivan har jag fortfarande svårt för.. Och kan inget annat säga än att jag är glad över att de fick tag på Simon Cruz till sin nuvarande sångare och släppte ett grymt tredje album.

Vi kommer att vara på plats och det kommer bli en grym kväll!


 

/T


Söndag

Insåg precis en sak... Början på Violator Girl (Black Stone Cherry) och Present Tense-Less (Hong Faux) är skrämmande lika varandra..

I torsdags var det stand up comedy kväll på Big Ben. Vi var där och det var faktiskt riktigt trevligt, ett ställe vi rekommenderar. Härligt att få skratta av sig lite sådär på torsdagskvällen. Kvalitén varierade sig något mellan de olika komikerna. Totalt var det 10st som körde plus då "värden" som gick upp mellan komikerna.
Några av mina personliga favoriter var den unga Leo Riggebo och Ola Söderholm men även Christopher Linnell vars skämt (tyckte jag) påminde lite om Louis CK's.









/T


NUTMEG & Hong Faux, Lilla hotellbaren 6/4

På grund av att det varit en fullspäckad vecka så har det tyvärr dröjt något med detta inlägg.

Hardcore/pop bandet NUTMEG med rötterna i Norrland (våra kära hemtrakter) hade sin releasefest av den nysläppta singeln Space på Lilla Hotellbaren, support var Hong Faux.

Båda banden bjöd på otrolig scennärvaro, energi och karisma. Det spelades både nytt och gammalt material vilket uppskattades!
Måste nämna att de här banden är grymma liveband som bör ses! Nästa gång hoppas vi att de får spela på en större scen..










One Good Lover

Klockan är nu 19:00 och det är officiellt okej att börja supa utan alla de dömmande blickarna...

Vi bjuder i vanlig ordning på en grym lista. Vi är peppade, hoppas ni är det med!




One Good Lover

 








Skratta på Big Ben!




Jag har alltid velat gå på stand up komedi men oftast kostar det en massa (seinfeld var förbannat dyrt) eller så har man helt enkelt ingen koll på vart de kommer ha sina apperences men nu har jag äntligen hittat mitt nya hem!
I morgon kommer Big Ben bjuda på riktigt comedy med komiker som:

Leo Riggebo 5
Martin Krantz + Adepter 7+5
Anders Flodqvist 5
Johan Ranner 5
Farzad Nouri 6
PAUS
Fredrik T Olsson 7
Noah Johansson
Christopher Linnell  7
Robin Gustafsson 6

OCH bäst av allt är att det är gratis inträde så se till att vara i tid då de öppnar kl 19!
Jag har själv ingen aning om vilka dessa männsikor är men det kommer säkert bli en kväll full av skratt.
Annars får vi önska en trevlig kväll!





/S






Lilla Hotellbaren 6/4

Kör en liten uppvärmning inför morgondagens spelning på Lilla Hotellbaren..
Vi ses väl där!

Vår i Sthlm

Jag måste säga att jag älskar tiden då man ställer om klockan till sommartid. Det är som om att allting vänder, till det mer positiva och det är ljust länge om kvällarna.
Det är kväll nu, solen skiner och värmer fortfarande! Jag älskar att kunna ha balkongdörren vidöppen (trots att jag inte ligger på solsidan).
Våren har äntligen kommit till Stockholm, låt den nu få stanna!



/T

16 Horsepower

Älskar den här videon och 16 Horsepower hör till favoriterna.
Perfekt sätt att avsluta söndagskvällen med.

/T


Härliga söndag

Den här söndagen skiljer sig från andra söndagar.
Detta beror på att jag har inte en gnutta "söndagsångest" och detta beror på att jag tror och hoppas på att nästa vecka kommer bli grym plus att den senaste veckan hamnar på min Topp 5 lista över de längsta veckorna i mitt liv.
Och trots att den bjudit på bra spelningar och trevliga events så har den varit otroligt lång och jobbig.
MEN! Imorgon är det måndag! Ny vecka och nya tag!
Jag har en känsla av att nästkommande vecka kommer bli grym, det känns inte ens jobbigt att behöva bo på två olika ställen (kattvakt).
Tänkte passa på att tipsa lite inför veckan:

Idag, söndag 3/4
Yonn Ash, Pet Sound Bar

Tisdag 5/4
Mother Misery, Harry B James
Degeneration, Kafé 44

Onsdag 5/4

NUTMEG+ Hong Faux, Lilla Hotellbaren
Bobby Pinrocker, Doc Lounge
Film som visas på Doc Lounge: Married To The Camera
Cowboy Prostitutes, Harry B James
Coby Core, Mosebacke Etablissement
Till alla er som ska gå och se Mogwai ikväll så hoppas jag att ni får en trevlig kväll. Själv saknar jag biljett och åkte på att ta ett arbetspass.

/T

Lördag på söder...


Lördag är här och det känns som att man inte sovit på en vecka och det beror nog på den sangriafyllda gårdagskvällen som blev mycket trevlig!
Ikväll blire nya tag nu när man har blivit spådd och tydligen har en ljus framtid så måste man väl fira på någon schysst krog på söder! Trevlig helg allihopa!




 

 

 

/S

 

 


Time to put your dancingshoes on!

 

Time to put your dancingshoes on!

 

 

 


Igår var det Debaser slussen som gällde men ikväll kommer folket samlas på medis för en helkväll med grym rockabilly! Som tidigare nämnt så kommer Luis And The Wildfires (US), The Domestic Bumblebees och The Barbwires infinna sig på scenen och det kan bara inte gå fel så ta fram brylkrämen, vik upp skjortärmarna och förbered er för en åktur tillbaka till 50-talet!
Vi har som vanligt lagt upp en spellista som ska hjälpa er att komma igång för kvällen så lyssna och njut!




One Big Party






Michael Monroe, Debaser Slussen

PERKELE! Vilken energi den mannen har! Och vilken kropp dessutom...

Spelningen igår var riktigt bra, som sagt tidigare så har jag aldrig haft möjlighet att se varken Monroe's eller Hanoi Rocks spelningar tidigare, vilket är jätte synd. Men oj så glad jag är att jag gick och kollade igår.

Debaser Slussen är ingen favoritlokal men det kändes som att den var lagomt stor igår då det inte var så jätte mycket folk.
Kassa som vi är så kom vi såklart för sent och han hade hunnit börja spela men som tur var så hade de inte hållt igång så länge så vi missade inget men det var lite kämpigt att få en bra plats att stå på däremot...

Det bjöds på en hel del springande fram och tillbaka över scenen, klättrande och hängandes i taket samt övriga akrobatiska övningar och min stora fråga är, hur fan orkar karln?! Det måste vara tranbärssaften..
Även några gamla Hanoi låtar drämdes av, kul!
Spelningen i sin helhet var riktigt bra! Jag är nöjd.

För övrigt så kunde jag inte slita blicken från hans så sjukt snygga armar...



En ny och grym kamera står väldigt högt upp på min önskelista...

Och ni glömmer väl inte att det är fredag idag? FREDAGSLISTAN!! Men ni får vänta en liten stund till på den..


/T


RSS 2.0