Raka vägen

Nicke till final?! Otippat men sjukt roligt!
Vart fullt upp nu efter jobbet och kom hem först nu. Och jag kan inget annat än säga: Grattis Nicke!
Låten gick tydligen hem hos hela svenska folket, kul! Personligen så tippade jag att hans bidrag som bäst skulle gå till andra chansen men icke. Raka vägen in till final.

Men fortfarande så är det vissa "småsaker" som jag störde mig på och det var bl.a hans scenspråk och sen så gillade jag inte kläderna. Det må vara hans fru som designat dem (vad jag har hört) och i tiden men det föll inte mig i smaken.

Men jag kan bara säga en sak nu och det är: Se nu till att vinna den här skiten!

Delfinal 4- Nicke Borg

Ikväll är det den fjärde och sista delfinalen i melodifestivalen som hålls i Malmö. Jag har aldrig varit något big fan av melodifestivalen men varför jag uppmärksammar den är på grund av att Nicke Borg är en av de tävlande ikväll.

 

Jag gillar Nicke, framför allt hans soloprojekt men vad jag anser är att han säljer ut sig själv totalt genom att ställa upp i detta folkliga evenemang.

Men samtidigt kan jag förstå varför han gör det. Alla blir vi äldre och vill testa på nya saker som kan medföra något, i detta fall en bredare publik?

 

Hans bidrag Leaving Home är en ballad skriven av hans fru Jojo Borg Larsson,Fredrik Thomander samt Anders Wikström.

Jag lyssnade lite på den tidigare och visst lät den bra. Inte det bästa jag har hört men den var okej.

Men hur långt kommer den att gå i tävlingen? Som bäst till andra chansen, tyvärr tror jag inte att den ens räcker så långt. Att ställa upp med en ballad är sällan ett säkert kort.

 

Eftersom jag arbetar ikväll så kommer jag att titta på den och självklart hålla tummarna för honom och hans rockballad.

 

Övriga artister som är med i kvällens delfinal är

  • Melody Club (som för övrigt klassas som glamrockband enligt tidningarna,vilket jag tycker är HELT fel benämning)
  • Julia Alvgard
  • Lasse Stefanz
  • Linda Pritchard
  • Anders Fernette
  • Linda Bengtzing
  • Love Generation

 

Så, vad tror ni? Hur långt kommer han att kunna gå med Leaving Home?

 

 

 


We own the night...

Fredag och lönedag brukar oftast betyda en sak i Sverige. Festa som om det vore den sista natten i livet!!!!
Det kommer vara ett grymt drag på stan för nu är det dags att sätta sprätt på de välförtjänta pengarna
och kvällen till ära har vi satt ihop en mix som definitiv brukar få oss på fötterna!


We own the night

 

 


Helgens tips

Snart är den efterlängtade helgen här och som vi har väntat! Det har nu blivit hög tid till att tipsa om några av de saker som händer ihelgen. Det är ju trots allt löning!

 

Imorgon torsdag 24/2

  • Vernissage på SoFo night, Stina Andersson välkomnar in på vernissage på Beyond Retro (Åsögatan) där vi kommer att få se vackra målningar, skor, smycken och kläder. Det bjuds på gott att dricka och snacks. Dessutom 10%  rabatt på hela sortimentet i butiken. Så, passa på att shoppa!
  • Sister Sin uppträder live på Harry B James.

 

Fredag 25/2

  • Crazy Nights som håller till på Harry B James firar 5 års jubileum. Houston, stockholmsduon som i höstas släppte sitt debutalbum uppträder på scen. Vi befann oss på plats under releasefesten av deras album som även den hölls på Harry B James och vi måste medge att de låter helt okej.

  • Bangers N Mash, klubben som drivs av Magnus Carlsson (Weeping Willows) och Robert Plaszczyk bjuder upp till dans på Marie Laveau ikväll. Mani (UK), känd för sina tunga basgångar i Primal Scream och Stone Roses är gäst-dj.

 

Lördag 26/2

  • Nitad kör live på Debaser Slussen. Bandet bildades 2005 av medlemmar från bland annat Nine, Dim’s Rebellion och Bad News. Deras texter behandlar ämnen som vardagstristess, alkohol, droger och utanförskap. Även Optic Nest spelar.
  • Lars Demain & David Tallroth på Boulevardteatern.

 

I min kalender står det F L Y T T med stora bokstäver så jag får se hur mycket annat jag lyckas klämma in i helgens tidsschemat.

Möjligtvis en sväng till Peppar för en öl och lite skönt häng.

 

/T

 

 


En liten spellista...

Tre tidigare kungar som inspirerat Lemmy och hans musik:


Till Lemmy

Doc lounge på södra teatern...

Doc lounge på södra teatern, kägelbanan kan stark rekommenderas. Vi möttes av trevlig personal, avslappnad stämning och en kall öl!

De hade radat upp bekväma sittplatser i form av stolar och inte helt förväntat saccosäckar framför en liten scen med en projektorskärm som visade introt till dokumentären samtidigt som det strömmade Hendrix låtar ur högtalarna.

 

Innan de satte igång den efterlängtade filmen bjöds det på en spelning av bandet Moa. Sångerska Moa har tidigare varit med i bandet Meldrum som har turnerat med Motörhead och de gav oss en version på sin favorit låt Damage case vilket var grymt bra!

Vi kommer skriva mer om dem och deras spelning på doc lounge senare men nu vill vi fokusera på the man of the evening nämligen Lemmy Kilmeister.

 

 

Lemmy som tidigare spelat med brittpopbandet the (rockin) vickers och det psykedeliskt inspirerande rockbandet Hawkwind har utvecklat en hårdrocksstil som inspirerat många av dagens stora artister och tack gode gud för det. Vem hade velat att personifikationen av rock n roll med sitt grymma basspelande, sin härliga attityd och sin snygga stil skulle stå här idag med prästkrage och kortklippta pottfrisyr spelandes poprock?

 

Dokumentärer består till stor del av studiospelningar, samarbeten med andra band och liveframträdande från hela världen men man får även följa Lemmy i hans ”vardagliga” liv.

Skildringen av en man sittandes vid en spelautomat drickandes whiskey på rainbow bar eller  hoptryckt i sin minimala och övermöblerade lägenhet på sunset strip är inte det man förväntar sig av en rockstjärna i LA men det gör att den blir så förbannat mycket bättre!

Här glamoriserar man inte rocklivet som mest bara är fyllt av missbruk och ensamhet utan man hyllar musiken!

Personligen har jag alltid lyssnat på Motörhead men aldrig har jag varit så hooked som nu.

Jag vill ha hans Rickenbacker bas, hans egendesignade boots och hans schyssta attityd!

/S


Shara- Makeup artist

Idag vill jag skriva några rader tillägnade till en otroligt duktig makeup artist vid namn Petra Stoor som går under artistnamnet Shara.
Ni har troligtvis sett många av hennes tidigare jobb i bl.a tidningsmagasin och musikvideos.
Ni som är Crashfans kanske minns omslaget med Simon Cruz till Sweden Rock magazine. Det var Petras verk. 

Hon har varit ansvarig för makeupen till musikvideos med band som Sister Sin, Norma Bates, The Samaritan och Raubtier. Ja, det är bara några av alla de hon arbetat med. Listan kan bli lång!

Hon arbetar inte bara med makeup. Nej, inte alls. Sedan hennes karriär satte fart har hon byggt robotar (som ni kan se i The Amplifetes musikvideo- Blinded by the moonlight), arbetat med modeller och skådespelare och är nu i full gång med sina vackra fågelmasker som hon tillverkar för hand.
Nu senast tog hon även sina första steg som filmare då Leo Flavums musik för första gången bildsattes. Hans nya singel Rummage (som Petra dessutom är med och sjunger på) finns med på hans kommande album som blir hans tioende i raden.

Hon är helt klart en person att hålla sig uppmärksam på!

Kolla gärna in hennes hemsida!

http://www.shara.se/



/T






Kitten DeVille eller Doc Lounge

Vi tänkte tipsa om två grymma dokumentärer som båda råkar visas på samma dag, tisdag 22 februari.

Först ut har vi veckans Doxdokumentär som visas på svt kl. 22:00.
Dokumentären handlar om burleskstrippan Terry Lee Geary som går under artistnamnet Kitten DeVille och hennes make Shawn Gearys stormiga äktenskap.

I dokumentären sätts deras symbiotiska kärleksrelation på hårda prov när åldern sakteliga börjar ta ut sin rätt där hennes framträdanden kräver alltmer makeup och skonsammare scenbelysning.



Vill ni hellre ha lite schysst häng, titta på en bra film och dricka en massa öl tycker vi att ni definitivt ska titta förbi på Doc Lounge (södra teatern).
De kommer visa dokumentären Lemmy- 49% Motherfucker 51% Son of a bitch kl. 19:00-23:30.
Inträde: Endast 70 spänn!


The World Is Yours




Oavsett vad du väljer så kommer det bli en grym tisdag!




Graveyard på Kägelbanan

Som ni redan läst så var Sonispheres lineup inte till vår belåtenhet. Graveyard var det enda band som jag faktiskt tycker om och betala 700 spänn för att se dom igen? Näää jag skulle inte tro det.

Dessutom så spelar dom på Kägelbanan den 24 mars så, man behöver inte vara något geni för att räkna ut vilken av deras spelningar jag kommer att gå på.
Gör det du med!


/T

Vilken dag?

Jag hade den skummaste drömmen i natt. Jag befann mig i en gammal källarlokal på en skola med massor av konstiga människor som verkade bo där. De hade bokat in en spelning med Zakk Wylde och jag var så exalterad när jag stod där framför den minimala scenen och väntade på bls. Plötslig stiger han fram, tar upp en akustiskgitarr och börja spela på svenska visor. vilken besvikelse! Efter spelningen gick han runt och kramade alla i publiken (som ni kanske förstår var den inte så stor) förutom mig! Vad ska detta betyda??

Jaja det var den tråkiga drömmen men nu till något viktigare. Vi har bestämt oss för att dra på sweden rock i sommar nu när sonisphere inte kunde leverera. Vi vet dock inte vilken dag vi ska välja för man vill ju se något varje dag! Kanske ni kan ge oss lite tips och säga vilken dag ni tycker känns mest värd?                   






What.....?!

Sonisphere 2010 innehöll dyr öl, förjävligt väder och massa grymma band!

Jag blev helt lyrisk när jag såg att band som Heaven & Hell (grymt tråkigt att inte få se r.i.p Dio) Mötley Crue, Iggy and the stooges, Slayer, Iron Maiden och Alice cooper mm skulle spela i Stockholm och på samma dag!
Det var som sagt riktigt tråkigt med vädret och man kanske skulle ha taggat ner med ölandet men jag planerade redan då att det skulle bli ett återbesök 2011!

så nu sitter jag här år 2011 med bandlistan framför mig och...
Slipknot
In Flames
Mastodon
Mustasch
Airbourne
Dead By April
Kvelertak
Graveyard

....allt jag kan säga är What.....!?

/S



Twitter

Finns numera även på Twitter
@loveitloudsthlm

Det drar ihop sig!

Imorgon släpps artisterna till Sonisphere (Sweden) 2011! Biljetterna till festivalen släpps fredag den 25/2!
Med spänningen på topp, nytt festivalområde för festivalen och hårt hållda tummar för att det inte blir samma katastrofala väder som förra året så är peppen hög!

Btw, sjukt rolig video. Jag tror att vi alla kan känna igen oss i den..

Baby Trashes Bar In Las Palmas

Men som sagt! Artistsläpp imorgon, om du inte själv känner för att kolla upp det så kan vi lova att det kommer att bli omskrivet här i I Love It Loud sthlm!

Kolla videon nu, så får ni er ett gott skratt såhär på kvällskvisten..


Glasvegas

Imorgon kl. 10:00 släpps biljetterna till Glasvegas spelning som hålls på Annexet, Stockholm den 19e maj.
Om ni planerar att gå och se dom bör ni skynda er att skaffa biljett. Jag tror att risken finns att de säljer slut relativt snabbt.

Själv såg jag dem 2009 då dom spelade på Cirkus här i Stockholm. Jag gillar dom och tycker att de har några riktigt sköna låtar men trots det känner jag inget behov av att se dem igen.
Dels för att jag tyckte att deras framträdande då var lite tråkigt och (om jag nu inte minns helt fel) så var ljudet inte det allra bästa då heller.
Jag hörde knappt någon skillnad på låtarna.. Men det behöver inte ha berott på ljudet alls. Jag tycker att alla deras låtar är väldigt snarlika varandra.

Men har man aldrig sett dem tidigare så tycker jag att det är klart värt att göra det nu!
Biljetterna finns att köpas på Globe Arenas biljettkassa och på Ticnet.

/T

Festival sommar! Del 1

För att man överhuvudtaget ska kunna överleva den svenska långa och kalla vintern så gäller det att man har något att se fram emot. Och vad är då bättre än en sommar fylld med grym musik?

 

Idag vill vi fokusera på några av sommarens måsten… Vi börjar med Sweden Rock Festival.

 

T: Personligen så tycker jag att det inte finns något roligare än att få glida runt i festival leran och bli skitig, dricka öl och lyssna på grym musik. Åker man på festival så tycker jag att man faktiskt ska köra hela linan ut! Utan lyxiga hotellrum med dusch och frukostbuffé…

Jag har aldrig ens brytt mig om att packa med mig eget tält eller sovsäck. Hatar att kånka runt på packning.

Istället föredrar jag att vara den jobbiga kompisen som alltid tigger om sovplats hos någon av mina kära vänner.

Men främsta anledning till varför jag föredrar att bo på campingen framför hotell är för att jag är rent ut sagt är för snål för det.

Så, då var det sagt.

 

Nåväl, ett av sommarens måsten är ju såklart Joan Jett som spelar på torsdagen under SRF. Men i och med att hon har ställt in två ggr tidigare så är det lite av en chansning ifall man får se henne eller inte.

Men vi håller tummarna!

Clutch med sitt härliga country/blues inspirerande sound (rekommenderar att lyssna på deras tidigare album) spelar även de på torsdagen.

 

Och när du ändå är på plats där bör du passa på att se Thin Lizzy, Ozzy, Buckcherry, Lee Aaron, Whitesnake (som man btw kan råka uttala så vackert som ”Snakewhite” då man fått i sig lite för mycket av det goda).

En titt på Electric Wizard är också att rekommendera! Och vill ni röra lite på fossingarna så ta då även en titt på The Groundhogs.


Valentines day

Idag är en sådan dag man antingen älskar eller hatar.
Dagen är helt klart överskattad och ger alla butiker och försäljare en chans till att suga ur en ytterligare några kronor.

 

T: Då jag var yngre så var detta en dag som innebar att man skulle få presenter eftersom det var min namnsdag. Men det var innan de tog bort mitt namn från almanackan… bastards.

 

Men men, presenter eller ej.

Det är alla hjärtans dag idag så i och med det tänkte vi ranka de 10 bäst samt de 10 sämsta kärlekslåtarna. Vad man anser vara en bra "lovesong" är en tolkningsfråga. Antingen så kan det vara texten man har fastnat för eller så kan det vara det melodiösa i låten.

 

Utan inbördesordning har vi valt dessa till våra favoriter:

 

Nobody 'cept you- 16 Horsepower
Little wing- Jimi Hendrix, Toto
Crazy- Aerosmith
I'll fight hell to hold you- Kiss
In the still of the night - Whitesnake
One way or another- Blondie
Bitter Pill- Mötley Crue
Purple rain- Prince
I got erection- Turbonegro
Beautiful pain- Crashdiet
Why cant this be love- Van Halen



Och så till den lite mindre smickrande listan. Även här utan inbördesordning (med undantag för The Poodles- Night of Passion som måste vara den absolut sämsta låten någonsin.)

The big no no’s:

Always all be - Hammerfall
Carrie- Europe
I wanna know what love is- Foreigner
Poison- Alice Cooper
Wind of change- Scorpions
Miles away- Winger
Bed of roses- Bon Jovi
Heaven- Bryan Adams
I'd do anything for love- Meat Loaf

Night of passion- The Poodles

 

Och självklart har vi gjort en playlist med våra favoriter!

 

Valentine









Ge mig styrka

Med kaffekoppen på ena sidan av datorn och vattenflaskan på den andra försöker jag med all min kraft att återhämta mig efter helgen som varit. Om man ska sammanfatta helgen så har den varit bra.
Mycket bra men man mår som man förtjänar idag.

Sitter och knåpar lite på morgondagens inlägg och listor. Som ni kan läsa i ett tidigare inlägg så har vi lovat att lägga upp en lista med de bästa samt de sämsta kärlekslåtarna (vad vi själva anser såklart).
Mmm... spännande.

Dagens val av musik för mig har varit 16 Horsepower. Perfekt peppande och passar utmärkt då man försöker komma ur denna eländiga bakfylla som jag dragit på mig.

Bjuder på en playlist:




Shametown





/T



BLS

Den 3 mars kommer jag antingen sitta hemma och gråta eller stå och njuta till Zakk Wyldes otroliga stämma!
Black label society spelar nämligen på fryshuset och med min kassa ekonomi (hatar att vara student) så blir det svårt att köpa biljett.
MEN det finns fortfarande hopp! De har nämligen en tävling på livenation där man har chans att vinna biljetterna and im gonna do it!
/S

Michael Monroe

Yes!

Michael Monroe kommer till Stockholm och spelar den 31 mars på Debaser Slussen. Och ingen är väl mer glad än jag.. Jag har lyckats missa honom varje gång då han varit här och spelat men nu är det slut med det! Sanna mina ord.

Michael Monroe är väl kanske mest känd för att vara frontfiguren i det finska bandet Hanoi Rocks som hade ett stort inflytande på glam- och hårdrocken under 80-talet.
Tyvärr omkom bandets trummis Razzle i en trafikolycka -84 då han ihop med Vince Neil från Mötley Crue bestämde sig under en fest för att de skulle ta en sväng med Vince nya bil men krockade då med två andra fordon. Vince Neil överlevde men Razzle dog senare på sjukhuset.
(Bandet har nu på senare år fortsatt att turnera).

Michael Monroe släppte sitt första soloalbum -87 och har sedan dess fortsatt att leverera! Och det tackar vi för!

Så, se till att du också köper dig en biljett!
Kan köpas på: Tickster, Pet Sounds, Bengans, Sound Pollution, Record Hunter, Kulturhuset/Kulturdirekt.
Vilken pepp!



/T



håll till godo

Förvänta er en spellista på bra och skitdåliga ballader till alla hjärtansdag på måndag!
Vi har rankat de 10 bästa och the big no no's så ni vet vad som gäller

en anekdot av många...

En dialog mellan T och hennes kollega om en snygg kille som T försöker beskriva

T:...han har långt hår, lite 80-tals stil..tänk skid row.
A: ok...
T: Ja men tänk att han har lite längre mörkt hår med slingor i, tighta jeans och uppknäcpt skjorta.
A: Jaha som Brolle menar du?
T:NEEEEEEEEEJ!!!!!!

Det här är en av de få tillfällen när man råkar ut för den bistra sanningen att the 80s is forgotten i dagens unga generation. Why?!!!


crashdiet




Nu kör vi!

Efter veckors lång och noggrann planering har det äntligen blivit dags att kicka igång bloggen!  
Vi tänkte börja med att berätta lite om oss själva och vad vi har tänkt oss med detta…

Idén till det hela föddes under en söndagseftermiddag i en liten studentlägenhet i centrala Stockholm. 
Att starta en musikrelaterad blogg kändes självklart för oss då vi båda delar samma stora musikintresse och det vill vi kunna dela med oss av i form av tips om nya/gamla band och artister som är värda att kolla upp, klubbar, spelningar m.m.
Vi kommer även att bjuda på trevliga intervjuer och spellistor som man kan njuta av.  

Vilka är vi? Stina och Tihna, även kallade ”The Two Tinas”.
Men nog om oss!

Som alla vet vid det här laget så var det inte så länge sedan gick Gary Moore bort, ett musikaliskt geni på gitarr som medverkat i en hel del stora band (Thin Lizzy, Skid Row m.fl.) samt solo projektet The Gary Moore Band. Och nu känner vi att en playlist är ett måste!


Gary moore










God gave rock'n'roll to us

Här kommer ni kunna läsa om delar av Stockholms rockliv med events, recensioner, intervjuer och annat!

Kommer igång inom snar framtid//Stina o Tihna

RSS 2.0