Fredagstipset

Har ni inga planer för kväll? Perfekt! Då kan ni styra era steg mot Debaser Slussen där Vivian Girls (US) och Exploding Heart spelar. Om solen skiner, ja men gå dit och ta en kall på uteserveringen innan vetja!

New York bandet Vivian Girls släppte nu i år deras tredje studio album Share The Joy. Innan dess har de släppt albumen Everything Goes Wrong (2009) och Vivian Girls (2008).
Besök gärna deras sida: http://www.myspace.com/viviangirlsnyc

Exploding Heart, Stockholms baserade bandet som har kärlek och desperation som ledord. Släppte EP:n Young Love EP 2010.


Äh, kom till Debban och häng ikväll!
Och glöm inte ta en titt på Fredags-listan som publicerades i det tidigare inlägget.



Cruisin'


Var ett tag sedan en fredagslista poppade upp så det blev till att slänga ihop en till morgonkaffet, helt ok start på dagen!
De senaste listorna har ju varit väldigt "mansdominerande" om man kollar till artisterna/banden så jag kände att en "tjejlista" skulle sitta fint denna fredag!

Hoppas ni får en riktigt nice helg!

Cruisin'




Old Kerry McKee till Sthlm


För en tid sedan var jag nere och besökte Göteborg och passade då även på att göra ett besök på den mycket väl omtyckta klubben Truckstop Alaska, även enkelt kallad Trucken.
Jag skrev då också om en ung kille från Göteborg som går under namnet Old Kerry McKee som spelade där och gjorde det mer än bra. Jag tyckte att det var en fantastik spelning och han har en otrolig talang. 
Med ett sound som har tydliga influenser av amerikansk folk/blues. 

Nu kan jag komma med ett glädjande besked till er som ännu inte fått tillfället att se honom, han kommer att komma till Stockholm den 29 oktober och kommer då att göra en spelning på gitarrbutiken Twang som ligger här på södermalm.
Gör er själva en tjänst. Gå och lyssna.

Och besök gärna hans Myspace: http://www.myspace.com/oldkerrymckee



Lilla Hotellbaren 27/7


Ni missar väl inte?



The Orange Revival på scen ikväll, Fritz Corner, Lilla Hotellbaren (Malmen) Kl. 21:00!


http://orangerevival.bandcamp.com/




Name In Stone






Två veckotips


Kom och lyssna på lite skön psykadelisk rock på Lilla Hotellbaren där klubben Fritz Corner hålls imorgon, onsdag. The Orange Revival på scen.
Besök gärna deras myspace: http://www.myspace.com/orangerevival

På mysiga sommarklubben, med det så passande namnet Klubb Sommar! nu på lördag kommer danska Fallulah att uppträda, även Icona Pop står på scen. Vill passa på att rekommendera er att lyssna på Fallulahs album The Black Cat Neighbourhood.





Whatcha Do To My Body








En playlist för dagen


Det värker i alla kroppens muskler.. Ujuj, men det är inget annat än självförvållat.

Det blev inget Sonisphere för min del i år eftersom jag tyckte att deras line up för i år sög. Det var inte många band som föll mig i smaken men trots det känns det lite bittert att inte ha köpt en biljett. Det är fint väder och det hade ändå vart rätt nice att ha varit där. Haha inget hindrar en att lyssna på sin ipod, eller hur?
Nämen många vänner och bekanta som jag inte träffat på länge är där och med trevligt umgänge kommer man långt med.

Jaja, lätt att vara efterlok. Ikväll bär det av igen och jag är peppad.



set the night on fire





Dagens låt







Gårdagens spelning


Alice Cooper. Vilket drag det är i gubben! Jag förundras över hur bra han sjunger och hur bra hans röst har hållt genom alla dessa år. Och hur pass mycket energi han har på scen fortfarande.
Jag tycker att gårdagens spelning på Grönan var riktigt bra.

Då vi kom dit, strax efter klockan 17 så var det redan lång kö och mycket folk men det gick relativt snabbt att komma in och vi hade gott om tid på oss innan han skulle sätta igång. Vi hann med att ta några öl innan och passade också på att åka Vilda Musen, kanske mer känd som "Nackspärren". Under våra senaste besök på Gröna Lund har vi fått skratta så otroligt mycket åt den (och de som har åkt den) att vi kände att nu är det fan dags att vi också åker den. Detta var efter ett par öl i kroppen...
Visst att det är mer en berg-och-dalbana för barn men jävlar vilka skarpa svängar den gör. Därav "Nackspärren".

Såklart ska jag se till att bli kissnödig precis innan spelningen ska till att börja och den kisskön var inte rolig... Detta gjorde att jag hamnade långt bak och kort som man är fick jag kämpa för att kunna få en skymt av min "ungdomskärlek"... Och jävlar. Jag tycker ju fortfarande att han är het. Han klär sig riktigt snyggt och den ena jackan han bar påminde otroligt mycket om den han har på Trash-omslaget.

Gubben kan det här med att ge en bra show och detta med en nypa humor också. Han öppnar upp med Black Widow och drar sedan igenom klassikerna såsom I'm Eighteen, Only Women Bleed, Billion Dollar Babies, Feed My Frankenstein (detta med en enorm Frankenstein dock på scen), Hey Stoopid, Poison......

Under extranumret (I Wanna Be Elected) springer han runt med en gigantiskt svensk flagga följt av att han sedan får på sig en Tre-Kronorna tröja. Tycker det var lite lustigt...

Ja, kvällen blev riktigt lyckad och det är kul att det fortfarande är liv i mannen.




Klicka för att se bilden i större format:

 


Ja.... Jag bjuder på den.



Nytt från Takida


Idag var det premiär för Takidas nya video att visas officiellt och det är makeupartisten Shara som står bakom makeupen. Och än en gång har hon lyckats super bra!
Hon hör verkligen till en av mina favoriter då det kommer till makeup och hår.
Alla som får möjligheten att arbeta med henne ska skatta sig lyckliga! För er som inte känner till henne så vill jag verkligen rekommendera er att ta en titt på hennes hemsida. Där kan ni läsa om tidigare reportage och se bilder från tidigare arbeten.
Hon pysslar inte bara med makeup, ibland undrar jag vart hon får alla sina ideér ifrån!? Kreativ är det minsta man kan säga om henne iaf..

Ta en titt på hennes hemsida www.sharacreations.com







Alice Cooper, Grönan 4/7


Då var det dags igen för ännu en spelning på Grönan och imorgon är det Alice Coopers tur att entra scenen. Jag har sett honom ett antal ggr tidigare men det är alltid lika roligt att se att det fortfarande finns krut kvar i gubben.
I mina tidiga tonår så var jag lite "lätt" betuttad i honom. Något jag vågar och kan erkänna idag. Att han var några år äldre än mig gjorde inte mig så mycket... Jag var övertygad om att vi skulle få ett fantastiskt liv tillsammans trots det. Om han bara fick chansen att träffa mig.
Ja.. Vad kan man säga, alla har vi haft våra tonårsförälskelser.

En favorit med honom är Spark In The Dark. Finns med på albumet Trash som dessutom har ett otroligt snyggt omslag (älskar verkligen jackan som han har på sig) men chansen att de skulle spela den är rätt så liten. Minimal skulle jag vilja påstå.
Men det kommer bli ett trevligt avslut på en lång arbetsdag vilket som!


Rött är så jäkla hett.

 


Fötter på Peace & Love

Ojoj vad det har slarvats med skrivandet. Men tidigare var vi två stycken som skrev i bloggen så då fanns det mer tid till att både skriva och hålla koll på vad som händer i stan. Men, det är ingen ursäkt. Det ska bli bättring.. jag lovar.

Nu har ju Peace & Love dragit igång och visst önskar man att man var på plats!
En rolig grej som hände tidigare i veckan var att jag blev tillfrågad om att arbeta som hudterapeut på backstage området, att ta hand om artisternas fötter.

För er som inte vet det så har jag tidigare arbetat som hudterapeut under ett par år men har numera lagt det bakom mig men kände att jag kunde göra ett undantag! Men det var med kort varsel och jag skulle infinna mig på plats redan i tisdags, vilket var omöjligt. Trist, riktigt trist! 
Jag skulle ha fått möjligheten att hålla i bl.a Dylans fötter! Fan! Vilken merit det skulle ha varit...!

Maiden spelar på Ullevi ikväll, önskar alla en trevlig kväll som ska dit.

Om man däremot väljer eller ofrivilligt stannar kvar i Stockholm så kan man ta sig till Kungsträdgården ikväll där Baskery, Fatboy och Vera Vinter spelar.

Känner man inte för det så är det klubb Dislocated på Broder Tuck.

Kafé 44 bjuds det ikväll på metal/punk/hardcorepunk/trash.. Banden som spelar är Defiance (US), Dobermann Cult och BEAST.

 





RSS 2.0